طرز تهیه آش خوزستانی خوشمزه
به گزارش وبلاگ انجمن ها، در گزارش زیر طرز تهیه آش خوزستانی را به شما آموزش می دهیم.
به گزارش، درمطلب زیر می خواهیم طرز تهیه آش مخصوص منطقه خوزستان را به شما آموزش دهیم که می تواند گزینه بسیار فوق العاده ای برای افطاری های شما باشد.
نخود و لوبیا سفید از هر کدام نصف پیمانه
گوشت 250 گرم
پیاز 3 عدد
عدس 1 پیمانه
برنج 2 پیمانه
تره خرد شده 500 گرم
فلفل قرمز و سیاه به مقدار لازم
نمک و زردچوبه به مقدار لازم
برای پخت آش خوزستانی، ابتدا حبوبات را از شب قبل خیس کنید و تا صبح چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن ها از بین برود. سپس آن ها را با آب بپزید در حین پخت حبوبات یک عدد پیاز را ریز خرد کنید و با کمی روغن تفت بدهید سپس گوشت را اضافه کنید و کمی تفت بدهید تا رنگ آن تغییر کند و بعد مقدار زیادی آب جوش روی آن بریزید و اجازه بدهید با حرارت ملایم بپزد.
زمانی که گوشت نرم شد مقداری نمک و زردچوبه به آن اضافه کنید و بعد از نیم ساعت پختن گوشت ها را از داخل قابلمه بیرون بیاورید و برنج خیس خورده را با سبزی داخل آب گوشت بریزید اگر آب گوشت کم بود آب جوش به آن اضافه کنید و اجازه بدهید با هم کمی بپزند سپس حبوبات پخته شده را اضافه کنید و اجازه بدهید مواد با هم جا بیفتند، نمک و زردچوبه و فلفل آش اگر کم است به آن اضافه کنید. گوشت ها را ریش ریش کنید و آن ها را بکوبید و به مواد آش اضافه کنید اگر آش نزدیک جا افتادن بود آن را دائم هم بزنید که ته نگیرد. مقداری پیاز خلالی خرد کنید و آن ها را سرخ کنید. مقداری از پیاز داغ را داخل آش بریزید و مقداری را برای تزیین آش بهره ببرید.
آش خوزستانی ظاهرش شبیه آش شله قلمکار است و برای صبحانه استفاده می گردد.
این آش نیازی به ترشی و نعناع داغ ندارد، اما می توانید از کشک و نعنا داغ برای تزیین آن بهره ببرید.
برخی افراد مقداری گوشت چرخ نموده را تفت می دهند و سرخ می نمایند و آش را با آن تزیین می نمایند.
می توانید گوشت را در این آش حذف کنید و از قلم و آب آن یا از عصاره گوشت بهره ببرید.
سبزی آش خوزستانی را کمی درشت تر از آش های معمولی بگیرید. در صورت تمایل می توانید مقدار کمی جعفری به سبزی آن (تره) اضافه کنید.
بهتر است از برنج نیم دانه ایرانی بهره ببرید.
از ویژگی های این غذا تندی آن است؛ و تندی آن را با سلیقه خود تنظیم کنید.
منبع: نازشو
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان