طرز تهیه خورش چغاله بادام با طعمی ترش و دلپذیر
به گزارش وبلاگ انجمن ها، اگر عاشق چغاله بادام هستید، فرصت چشیدن طعم خورشت چغاله بادام در بهار را از دست ندهید. طرز تهیه خورش چغاله بادام چندان پیچیده نیست و کافیست تمام مراحل گفته شده در رسپی های این مقاله را با حوصله انجام دهید تا یک خورشت بی نظیر بهاری درست کنید. این خورشت خوشمزه، هم با گوشت و هم با مرغ طبخ می گردد و مصرف آن به علت استفاده از چاقاله بادام، در متعادل کردن قند خون، کنترل فشار خون و کاهش وزن موثر است. در ادامه، جدول مشخصات غذایی خورش چغاله بادام با گوشت را با هم می بینیم:
خورش چغاله بادام با گوشت | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 2 ساعت |
زمان پخت غذا | 90 دقیقه |
میزان سختی | زیاد |
میزان کالری در 4 قاشق غذاخوری | 45 کالری |
طرز تهیه خورش چغاله بادام با گوشت
یکی از رایج ترین روش های تهیه خورش چغاله بادام، استفاده از سبزیجات نعنا و جعفری و گوشت گوسفندی در ترکیب با چغاله بادام است. البته در صورت تمایل می توانید میزانی رب گوجه هم به این خورشت اضافه کنید تا خوشرنگ تر گردد. در ادامه، مواد لازم و مراحل تهیه خورش چغاله بادام با گوشت را با هم می خوانیم:
مواد لازم برای تهیه خورش چغاله بادام
مواد اولیه این خورشت خوشمزه را مطابق جدول زیر آماده کنید:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
گوشت خورشتی (بدون چربی) | 300 گرم |
چغاله بادام | 300 گرم |
سبزی جعفری ساطوری شده | 200 گرم |
نعنای ساطوری شده | 50 گرم |
پیاز میانه | 1 عدد |
آبغوره | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
روغن سرخ کردنی | به میزان لازم |
مراحل تهیه خورش چغاله بادام
دستور پخت خورشت چغاله بادام مطابق مراحل زیر است:
- مرحله اول: ابتدا چاقاله بادام ها را شسته و چوب آن ها را جدا کنید. سپس، حدود 2 ساعت آن ها را بخیسانید تا کمی نرم شوند.
- مرحله دوم: پوست پیاز را بگیرید و آن را به صورت خلالی باریک یا نگینی ریز خرد کنید. سپس، آن ها را در قابلمه ای مناسب با میزانی روغن تفت دهید تا سبک و شیشه ای شوند.
- مرحله سوم: در ادامه، کمی زردچوبه و فلفل به پیازها بزنید و پس از آن، گوشت های تکه ای را اضافه کنید. گوشت ها را تا جایی تفت دهید که رنگ آن ها تغییر نموده و کمی سرخ شوند. در تمام این مراحل، حرارت گاز باید ملایم باشد.
- مرحله چهارم: در این مرحله از طرز تهیه خورش چغاله بادام خوشمزه ، چغاله ها را آبکش نموده و به قابلمه حاوی گوشت اضافه کنید.
نکته: شما می توانید در طرز تهیه خورشت چاقاله بادوم، از چغاله های درسته و سالم استفاده نموده یا اینکه آن ها را به قطعات کوچک تر تقسیم کنید. اگر چغاله ها کوچک و نرم باشند، شکل درسته آن ها زیباتراست، اما بهتر است چغاله های درشت را خرد کنید.
- مرحله پنجم: در همین فاصله، نعنا و جعفری ساطوری شده را هم در تابه ای جداگانه با کمی روغن تفت دهید تا رنگ آن ها کمی تیره تر شده و از حالت خامی دربیایند.
- مرحله ششم: حالا نعنا و جعفری تفت داده شده را هم به مخلوط چغاله بادام و گوشت اضافه کنید. در ادامه، 2 تا 3 لیوان آب جوش داخل قابلمه بریزید و درب آن را بگذارید.
- مرحله هفتم: بعد از چند جوش، حرارت شعله را ملایم کنید و اجازه دهید مواد خورشت به مدت 1 ساعت با هم بپزند و جا بیفتند.
- مرحله هشتم: در 15 دقیقه خاتمهی پخت خورشت و وقتی خورشت روغن انداخت، چاشنی آبغوره را اضافه نموده و نمک خورشت را میزان کنید. در خاتمه، خورشت را در ظرف مناسبی بکشید و همراه با برنج سرو کنید.
طرز تهیه خورش چغاله بادام با مرغ و لپه
زمان لازم برای پخت این خورشت حدود 1 ساعت است، اما حتما حوصله کنید تا لپه ها به طور کامل بپزند. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه را با هم می خوانیم:
مواد لازم برای تهیه خورشت چغاله بادام با مرغ
برای تهیه خورش چغاله بادوم با مرغ، مواد اولیه زیر را فراهم کنید و توجه داشته باشید که منظور از لیوان، لیوان های دسته دار فرانسوی است.
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
سینه مرغ | 1 عدد |
چغاله بادام | 300 گرم |
لپه | 3/2 لیوان |
آبلیمو یا آبغوره | 2 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
روغن سرخ کردنی | به میزان لازم |
مراحل طرز تهیه خورش چاقاله بادوم با مرغ و لپه
در این رسپی، لپه ها را از 8 ساعت قبل و چغاله ها را از 2 ساعت قبل بخیسانید. سپس، مراحل کار را مطابق روش زیر پیش ببرید:
- مرحله اول: پیاز را به صورت نگینی خرد نموده و با میزانی روغن در قابلمه ای مناسب تفت دهید. پس از اینکه پیاز کمی سبک شد، تکه های مرغ را هم اضافه کنید.
- مرحله دوم: وقتی رنگ مرغ تغییر کرد، رب گوجه فرنگی، فلفل و زردچوبه را هم اضافه نموده و به تفت دادن ادامه دهید تا حالت خامی رب و ادویه ها از بین برود.
- مرحله سوم: حالا لپه و چغاله بادام ها را آبکش نموده و در قابلمه حاوی مرغ بریزید. سپس، تمام مواد خورشت را حدود 2 تا 3 دقیقه با هم تفت دهید.
- مرحله چهارم: در این مرحله از طرز تهیه خورش چغاله بادام با لپه و مرغ، 2 لیوان آب جوش داخل قابلمه خورشت بریزید و بعد از چند قل، حرارت را کم نموده و درب قابلمه را بگذارید.
- مرحله پنجم: 40 دقیقه به خاتمه پخت، چاشنی آبلیمو یا آبغوره را اضافه نموده و نمک خورشت را میزان کنید. حالا اجازه دهید خورشت کاملا جا بیفتد و به غلظت مناسب برسد.
طرز تهیه خورش چغاله زردالو
اگر بخواهید می توانید در تهیه این خورش، به جای چغاله بادام از چغاله زردآلو بهره ببرید. این دو میوه نارس، همزمان با هم و در اوایل بهار وارد بازار می شوند، اما چاقاله بادام میوه کال و نارس درخت بادام است، در حالی که چغاله زردآلو میوه نارس درخت زردآلو است. از نظر ظاهری، میزان چغاله بادام کمی کوچک تر از چاقاله زردآلو است و از نظر بافت هم کمی تردتر است. بعلاوه، چغاله زردآلو شکلی بیضی و گاهی گرد دارد. از نظر طعم هم هر دو حالتی گس و اسیدی دارند. طرز تهیه خورش چغاله زردآلو با گوشت یا مرغ، مشابه طرز تهیه خورش چغاله بادام است و حتی ترشی چغاله زردآلو هم شبیه ترشی چغاله بادام درست می گردد.
برای تهیه یک خورش مجذوب کننده، روی خورشت چغاله بادام حساب کنید
در این مطلب طرز تهیه خورش چغاله بادام با مرغ و گوشت را شرح دادیم. این خورش طعم بسیار خوبی دارد و برای پذیرایی در مهمانی ها هم گزینه مناسبی است. پس اگر دورهمی در پیش دارید و می خواهید مهمان ها را غافلگیر کنید، این خورشت را تدارک ببینید.
البته، ممکن است شما قصد تهیه چند نوع غذا و خورش برای مهمانی را داشته باشید که در این صورت ضروری است روی یاری وبلاگ انجمن ها حساب کنید. به این منظور، یکی دو نوع غذا و خورشت آسان را خودتان آماده نموده و تهیه غذاهای سخت را به سفارش انلاین غذا وبلاگ انجمن ها بسپارید.
منبع: اسنپ فود