غذاهای سنتی بلغارستان

به گزارش وبلاگ انجمن ها، در قسمت یازدهم مقاله های شکم گردی قصد داریم به سراغ غذاهای سنتی کشور بلغارستان برویم، باید بدانید که در برنامه غذایی مردم بلغارستان خوراک و غذاهای بسیاری به چشم می خورد که طرز تهیه اغلب آن ها ریشه در فرهنگ و تاریخ این کشور دارد، چنانچه از علاقمندان به کسب اطلاعات در رابطه با غذاهای سنتی و بعلاوه فرهنگ غذایی کشور بلغارستان هستید، در ادامه این بخش از سایت خبرنگاران با ما همراه باشید.

غذاهای سنتی بلغارستان

غذای بلغاری

بلغارستان از نظر فرهنگ غذایی یکی از غنی ترین کشور های جهان به شمار می آید و غذاهای سنتی بسیاری در رژیم غذایی مردم این کشور وجود دارد، اغلب غذاهای سنتی بلغارستان تحت تأثیر آشپزی یونانی و یا ترکی قرار دارند و دلیل این امر نیز نفوذ فرهنگ یونانی ها و ترک ها در منطقه ها شرقی قاره اروپا می باشد، جالب است بدانید که طیف وسیع غذاهای سنتی کشور بلغارستان جوابگوی تمامی دائقه ها و سلایق غذایی مختلف می باشد، در ادامه این مقاله به معرفی سه مورد از معروف ترین و لذیذ ترین غذاهای بلغاری می پردازیم.

خوراک بلغاری؛ بانیتزا | Banitza

بانیتزا نام یک شیرینی پر کالری و بسیار چرب می باشد که مختص کشور بلغارستان بوده و از معروف ترین غذاهای سنتی این کشور به شمار می آید، گردشگران تور بلغارستان می توانند این غذای محبوب را از تمامی شیرینی فروشی ها و یا نانوایی های موجود در شهر های بلغارستان خریداری نمایند، جالب است بدانید که در طبخ این شیرینی لذیذ از موادی نظیر کره و پنیر استفاده می گردد و مردم بلغارستان معمولاً این شیرینی سنتی را به همراه قهوه و در وعده صبحانه سرو می نمایند.

دستور پخت بانیتزا

این شیرینی دستور پخت نسبتاً ساده ای دارد و شما در صورت تمایل می توانید به سادگی آن را در خانه طبخ نموده و نوش جان کنید، برای اطلاع از دستور پخت بانیتزا در ادامه با ما همراه باشید.

مواد مورد احتیاج

- خمیر فیلو | 400 گرم

- پنیر بلغاری | 400 گرم

- پنیر خامه ای | 500 گرم

- تخم مرغ | 3 عدد

- کره آب شده | 150 گرم

- خامه ترش | 300 گرم

- نمک | به مقدار مورد احتیاج

طرز تهیه

در مرحله اول باید پنیر بلغاری را در یک ظرف رنده کنید، سپس پنیر خامه ای و دو عدد تخم مرغ را به پنیر های رنده شده اضافه نموده و با یکدیگر مخلوط کنید، حال باید با برس کره آب شده را بر روی خمیر فیلو بمالید، پس از اینکه سطح خمیر را کاملاً با کره پوشاندید باید ترکیب پنیر ها و تخم مرغ را بر روی خمیر ریخته و پخش کنید، حال خمیر را به شکل لوله ای بپیچید، تعدادی از این خمیر های لوله ای را تهیه نموده و آن ها را در داخل یک قالب دایره ای شکل به صورت گرد بچینید، پیش از اینکه قالب را در داخل فر قرار دهید باید یک عدد تخم مرغ، کمی نمک و خامه ترش را ترکیب نموده و بر روی خمیر های لوله ای شکل بریزید، حال زمان آن فرا رسیده که قالب را به مدت 30 دقیقه در داخل فر 190 درجه قرار دهید.

شیرینی لذیذ و خوش طعم شما آماده است و می توانید آن را به عنوان میان وعده و یا حتی صبحانه نوش جان کنید، گفتنی است که برای طبخ و نحوه پیچاندن خمیر ها روش های متعددی وجود دارد که شما می توانید با توجه به سلیقه خود یکی از آن ها را انتخاب کنید، پیشنهاد می کنیم شما نیز همچون مردم کشور بلغارستان بانیتزا را به همراه قهوه سرو کنید.

غذاهای بلغارستان؛ کبابچه | Kebapche

کبابچه نام یکی از لذیذی ترین و سنتی ترین غذاهای کشور بلغارستان می باشد، این غذا که در تمامی رستوران های بلغاری سرو می گردد و قابل دسترس است، از نظر ظاهری شبیه به کباب کوبیده ایرانی می باشد، از نظر طعم و مزه نیز با ذائقه ما بسیار سازگار می باشد و می تواند به برنامه غذایی ایرانی ها راه پیدا کند.

دستور پخت کبابچه

کبابچه دستور پخت بسیار آسانی دارد و در صورت تمایل می توانید این غذای لذیذ را به سادگی در خانه های خود تهیه نموده و نوش جان کنید، گفتنی است که این غذا نیز همچون سایر غذاهای سنتی دستور پخت های متفاوتی دارد و ما در این به بخش به توضیح معمول ترین طرز تهیه کبابچه خواهیم پرداخت، بعلاوه توجه داشته باشید که در طبخ اصلی این غذا از گوشت خوک استفاده می گردد اما ما گوشت گاو و یا گوسفند را جایگزین نموده ایم.

مواد مورد احتیاج

- گوشت قرمز چرخ نموده | یک کیلو گرم

- شیر | 100 میلی لیر

- نان تست | سه عدد

- روغن زیتون | به مقدار مورد احتیاج

- پودر پاپریکا | به مقدار مورد احتیاج

- پودر سیر | به مقدار مورد احتیاج

- پوره گوجه فرنگی| به مقدار مورد احتیاج

- عسل | یک قاشق غذاخوری

- نمک | به مقدار مورد احتیاج

- بیکن گوشت گوساله | 10 عدد

- فلفل به مقدار مورد احتیاج

- سرکه سیب | یک قاشق غذاخوری

- سیر | دو حبه

- خردل | یک قاشق چای خوری

طرز تهیه

برای تهیه کبابچه باید در ابتدا نان های تست را به شیر آغشته نموده و با گوشت چرخ شده ترکیب کنید، پس از این که گوشت ها و نان تست کاملاً مخلوط شدند، پودر سیر، پودر پاپریکا، نمک و فلفل را نیز به آن اضافه کنید. حال گوشت ها را به شکل سوسیس های کوچک در آورده و دور هر یک از آن ها یک لایه بیکن گوشت گوساله بپیچید، اکنون باید گوشت ها را بر روی حرارت ملایم تفت دهید تا لایه رویی آن ها کمی تغییر رنگ داده و سرخ گردد، پس از این مرحله کبابچه های سرخ شده را به مدت 20 دقیقه در فر 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا کاملاً مغز پخت شوند.

در زمانی که کبابچه ها در حال پخت هستند می توانید سس گوجه و عسل را آماده کنید، بدین منظور باید پوره گوجه و یا گوجه های له شده را با عسل، خردل، سیر، سرکه سیب و روغن مخلوط نموده و مقداری هم نمک و فلفل به آن اضافه کنید، حال سس شما آماده است. توجه داشته باشید که کبابچه معمولاً به همراه سس گوجه و عسل سرو می گردد اما شما می توانید این غذای لذیذ را با چاشنی و سس دلخواه خود نوش جان کنید.

گویچ | Gyuvech

گویج یکی از معروف ترین و محبوب ترین غذاهای سنتی بلغارستان می باشد، این غذا در واقع آرام پز است و برای پخت آن باید زمان نسبتاً زیادی را صرف کنید، جالب است بدانید گویج در واقع نام یک ظرف سفالی سنتی است که غذا در آن طبخ می گردد. این غذای سنتی را می توانید در منوی تمامی رستوران های بلغاری ببینید و باید بدانید که گویج در مراسم های مهم نظیر جشن های عروسی طبخ می گردد و در میان مردم بلغارستان از جایگاه بسیار ویژه ای برخوردار است.

دستور پخت گویچ

همانطور که در قسمت قبلی اشاره کردیم این غذا آرام پز می باشد و شما برای طبخ آن به زمان نسبتاً زیادی احتیاج دارید، در ادامه با ما همراه باشید تا تمامی مراحل تهیه این غذای لذیذ را توضیح دهیم.

مواد مورد احتیاج

- پیاز خرد شده | 300 گرم

- نمک | به مقدار مورد احتیاج

- فلفل | به مقدار مورد احتیاج

- پنیر | 300 گرم

- پوره گوجه | 200 گرم

- تخم مرغ | سه عدد

- گوشت قرمز | 200 گرم

- قارچ | 100 گرم

طرز تهیه

برای طبخ گویچ در مرحله اول باید پیاز های خرد شده را به همراه فلفل و نمک تفت دهید تا به رنگ طلایی در بیایند، حال باید گوشت قرمز را به صورت خورشتی خرد نموده به همراه قارچ و به پیاز ها اضافه کنید، پس از این که گوشت تغییر رنگ داد و کمی سرخ شد باید مواد را در ظرف مخصوص یا همان گویچ بریزید، گفتنی است در صورتی که این مدل از ظرف در دسترستان نیست می توانید از ظرف های سفالی برای طبخ این غذا بهره ببرید، بر روی موادی که در ابتدا داخل ظرف ریختید باید لایه های پنیر را قرار دهید، در نظر داشته باشید که بهتر است از پنیر کاشکاوال که مخصوص کشور بلغارستان است بهره ببرید، اما در صورت تمایل می توانید سایر پنیر ها را نیز جایگزین کنید، بر روی لایه های پنیر نیز پوره گوجه فرنگی ریخته و در نهایت تخم مرغ ها را به غذا اضافه کنید، اکنون باید ظرف را بر روی حرارت خیلی کم و یا داخل فر قرار دهید تا به آرامی طبخ گردد.

گفتنی است که مردم بلغارستان در صورت امکان این غذا را در داخل تنور طبخ می نمایند، بنابراین اگر شما نیز تنور دارید برای لذیذ تر شدن غذایتان می توانید از آن بهره ببرید، پس از طبخ کامل غذا که معمولا 5 یا 6 ساعت زمان می برد آن را به همراه نان و چاشنی های دلخواه سرو کنید.

امیدواریم با مطالعه این مقاله اطلاعاتی کلی در رابطه با غذاهای سنتی بلغارستان و بعلاوه طرز تهیه آن ها کسب نموده باشید و این اطلاعات در سفر با تور بلغارستان برایتان مفید واقع گردد.

منبع: لحظه آخر

به "غذاهای سنتی بلغارستان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذاهای سنتی بلغارستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید