طرز تهیه آش گوجه تبریزی، غذایی از دل آذربایجان شرقی آش گوجه تبریزی جاافتاده و لذیذ

به گزارش وبلاگ انجمن ها، اگر از عهده طرز تهیه آش شله قلمکار به خوبی برمی آیید، بنابراین برای یادگیری طرز تهیه آش گوجه تبریزی مشکل چندانی نخواهید داشت و می توانید با یکبار کوشش، آن را به خوبی درست کنید. همانطور که متوجه شده اید این آش مطبوع و دلپذیر از غذاهای محلی تبریز بوده و با توجه به مواد اولیه ای که در آن به کار می رود، می توان از آن با عنوان یک غذای رژیمی یاد کرد. البته شهرهای مختلف ایران این آش را به شیوه خود و با حبوبات یا سبزیجات مختلف تهیه نموده که نهایتا بر جذابیت و تنوع آن بیش از پیش افزوده می گردد. بنابراین وقت را غنیمت شمرده و با طرز پخت آش گوجه تبریزی همراه ما باشید.

طرز تهیه آش گوجه تبریزی، غذایی از دل آذربایجان شرقی آش گوجه تبریزی جاافتاده و لذیذ
طرز تهیه آش گوجه تبریزی
تعداد نفرات7 نفر
زمان آماده سازی30 دقیقه
زمان پخت120 دقیقه
درجه سختیمیانه

آش گوجه تبریزی جاافتاده و لذیذ

برای طرز تهیه آش گوجه فرنگی تبریزی که از آن با عنوان آش آبغوره رژیمی نیز یاد می گردد، کار سختی پیش رو ندارید. علت این نامگذاری های متعدد هم به سبب میزان گوجه فرنگی و غوره به کار رفته در آن است. در واقع اگر گوجه فرنگی در این آش بیشتر باشد به آن آش گوجه فرنگی و اگر میزان آبغوره یا خود غوره بیشتر باشد، از آن با عنوان آش آبغوره یاد می گردد. به همین علت، پیشنهاد می کنیم این غذای سرشار از آنتی اکسیدان را در فصل سرما برای حفظ سلامتی و بهبود سیستم ایمنی تهیه نمایید.

مواد لازم برای طرز تهیه آش گوجه تبریزی

هر چند که در بیشتر آش ها می توان لوبیای قرمز و چیتی را به جای هم به کار برد، اما معمولا مرسوم نیست که به جای لوبیای چشم بلبلی از لوبیا چیتی یا سفید برای تهیه آش گوجه استفاده گردد، لذا سعی کنید از قبل این لوبیا را مهیا کنید. در هر صورت، با توجه به دستور پخت آش گوجه فرنگی تبریزی، مواد اولیه زیر با نسبت های گفته شده، برای 7 نفر کفایت می نماید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
گوجه فرنگی1 کیلوگرم
برنج2 پیمانه
سبزی تره و جعفری700 گرم
آب یا عصاره گوشت4 لیوان
لوبیا چشم بلبلی1.5 پیمانه
پیاز3 عدد میانه
غوره1 پیمانه
آبغوره1.5 پیمانه
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
نعنا خشک3 قاشق غذاخوری
روغن، نمک، فلفل سیاه، زردچوبهبه میزان لازم

مراحل طرز تهیه آش گوجه تبریزی

طرز تهیه آش گوجه فرنگی تبریزی مانند طرز تهیه آش انار ، ساده و روان بوده و اگر مراحل زیر را با دقت مطالعه نمایید، مسئله ای در طبخ نخواهید داشت:

  • مرحله اول: ابتدا به سراغ لوبیای چشم بلبلی رفته و آن را پس از پاک کردن و شستن، در ظرفی با میزان کافی آب، به مدت 8 الی 12 ساعت فرصت می دهیم تا به خوبی خیس بخورد. بعد از این مدت، لوبیا را به قابلمه ای که برای پخت آش در نظر گرفته اید منتقل نموده و به آن میزانی آب اضافه کنید. یادتان باشد حرارت را تا زمان به جوش آمدن آب زیاد نموده و پس از قل قل کردن آن، حرارت را ملایم نموده تا لوبیا به آرامی مغزپخت گردد.
  • مرحله دوم: اکنون می بایست دو عدد از پیازها را بصورت نگینی خرد نموده و در تابه ای با میزان کافی روغن تفت دهید. وقتی پیازها نرم و شیشه ای شدند، قدری زردچوبه به آنها افزوده و بعد از 5 دقیقه پیازها را به قابلمه لوبیا بیفزایید. حال یک عدد پیاز به جامانده را بصورت خلالی و نازک خرد نموده و در تابه بیندازید. این بار قرار است پیاز را برای تزیین آش آماده کنیم. بنابراین تا طلایی رنگ شدن، آنها را سرخ کنید.
  • مرحله سوم: در این مرحله از طرز تهیه آش گوجه تبریزی، باید از مغزپخت شدن لوبیا با برداشتن یکی دو عدد از آنها اطمینان حاصل کنید. سپس برنجی را که از قبل شسته اید به قابلمه افزوده و به خوبی مواد را هم بزنید. پس از اینکه آب داخل قابلمه کاهش یافت، آب یا عصاره گوشت را به قابلمه افزوده و اجازه دهید برنج خوب بپزد.
  • مرحله چهارم: در این زمان، آش کم کم دچار غلظت شده و لعاب دار می گردد و در نتیجه، وقت مناسبی برای اضافه کردن غوره ها فراهم می گردد. بنابراین غوره ها را افزوده و کمی بعد، میزانی نمک و فلفل سیاه را نیز به قابلمه اضافه کنید. در نهایت، مواد را به خوبی هم زده و مخلوط نمایید.
  • مرحله پنجم: حال بایستی گوجه فرنگی های قرمز و خوشمزه را پوست گرفته و با رنده دستی، غذاساز یا گوشت کوب برقی، آنها را به خوبی له نموده و یکدست کنید. در واقع تصمیم داریم گوجه ها را بصورت پوره به مابقی محتویات آش بیفزاییم. بعلاوه در این مرحله می توانید رب گوجه فرنگی را در ظرفی با اندکی روغن تفت داده تا خامی آن گرفته گردد و سپس با قدری آب جوش رقیق نموده و به مابقی مواد اضافه نمایید.
  • مرحله ششم: در این مرحله از طرز تهیه آش آبغوره رژیمی، نوبت به سبزی تازه آش می رسد. بنابراین آنها را شسته و پس از خشک کردن با ساطور ریزریز نمایید. دست آخر، آنها را نیز به قابلمه آش افزوده و مواد را خوب با هم ترکیب کنید.
  • مرحله هفتم: تا زمانی که مواد آش در حال نرم شدن هستند، فرصت خوبی برای تهیه نعنا داغ داریم. بنابراین شیرداغ کن را برداشته و به میزان نصف فنجان در آن روغن می ریزیم. حرارت را زیاد نموده و سپس زردچوبه را به آن می افزاییم. سپس شعله را خاموش نموده و نعناخشک را به ظرف اضافه می کنیم تا با حرارت روغن، نعناداغ حاصل آید.
  • مرحله هشتم: بعد از حدود 20 الی 30 دقیقه، آش به خوبی جا افتاده شده و می توانید میزانی از نعناداغ و تمام آبغوره را به آن افزوده و مواد را به خوبی هم بزنید. در ادامه حتما از آش مزه بگیرید تا در صورت لزوم میزان نمک و سایر ادویه های آن را تنظیم نمایید. بعد از حدود 5 دقیقه، قابلمه آش را از روی حرارت برداشته و آش را به ظرف سرو منتقل کنید. سپس از به جامانده پیازداغ و نعناداغ برای تزیین آش گوجه فرنگی تبریزی استفاده کنید.

رمز و رازهای ناگفته در طرز تهیه آش گوجه تبریزی

همه غذاها خصوصا انواع آش ها برای مجلسی شدن و بهتر جا افتادن، به یکسری نکات ریز و درشت احتیاج دارند. علاوه برآن، اگر قرار باشد آش های محلی و سنتی نواحی خاصی را بپزیم، ارزش این نکات بیش از پیش افزایش یافته و واقعا احتیاج به ملاحظه پیدا می نمایند. بنابراین موارد زیر را از قلم نیندازید:

  • در طرز پخت آش گوجه فرنگی تبریزی، سبزی تره و جعفری باید با نسبت برابر به کار برده شوند. بعلاوه یادتان باشد بخش های زمخت ساقه جعفری را جدا نموده و مابقی را خوب ریز کنید.
  • بهتر است قبل از اینکه گوجه ها را پوره کنید، قسمت سفت و سفیدرنگ میانی آنها را برش زده و دور بریزید.
  • در طرز تهیه آش گوجه تبریزی بهتر است از برنج نیم دانه و ایرانی به جای برنج دانه بلند استفاده کنید.
  • برای طعم بهتر و مجلسی شدن آش گوجه فرنگی، پیشنهاد می کنیم از عصاره های قرصی آماده استفاده کنید.
  • یادتان باشد از زمانی که برنج را به قابلمه آش اضافه کردید، از وارسی آش و هم زدن مداوم آن غافل نشوید، زیرا ممکن است ته بگیرد.
  • برای عطر و طعم بهتر غذا پیشنهاد می کنیم به دستور پخت آش گوجه تبریزی، سیر یا پودر سیر را اضافه نمایید.
  • اگر از سفتی هسته های غوره خوشتان نمی آید، می توانید تنها از آبغوره برای تهیه آش گوجه سود برده و یا اینکه وقت بگذارید و هسته ها را یکی یکی جدا کنید.
  • دقت داشته باشید زمان تفت خوردن نعنا خشک بسیار کم بوده و در واقع احتیاج به حرارت خاصی ندارد. بنابراین مراقب باشید سیاه رنگ و تلخ مزه نگردد.

آش گوجه تبریزی و دیگر هیچ!

در مطلبی که از نظر گذراندید با طرز تهیه آش گوجه تبریزی آشنا شده و نکات ویژه طبخ آن را نیز آموختید. بنابراین همین آخر هفته می تواند فرصت خوبی برای تهیه این آش خوشمزه و داشتن تجربه ای لذت بخش با اعضای خانواده باشد. البته اگر در درست کردن آش تبحر کافی نداشته و یا با کمبود وقت روبرو هستید، فقط کافیست تصمیم بگیرید چه نوع آشی دلتان می خواهد. زیرا وبلاگ انجمن ها در کنار شماست تا سفارش آنلاین غذا شما را سریع تر از آنچه که فکرش را می کنید، دلیوری نماید

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه آش گوجه تبریزی، غذایی از دل آذربایجان شرقی آش گوجه تبریزی جاافتاده و لذیذ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش گوجه تبریزی، غذایی از دل آذربایجان شرقی آش گوجه تبریزی جاافتاده و لذیذ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید