خبرنگاران کلیات طرح جامع مدیریت شهری در کمیسیون شوراها تصویب شد
به گزارش وبلاگ انجمن ها، تهران- خبرنگاران- رییس فراکسیون مدیریت شهری مجلس از تصویب کلیات طرح جامع مدیریت شهری در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس اطلاع داد و گفت: کوشش داریم از تعدد مراجع تصمیم گیر در امور محلی کاسته و اختیارات مدیریت های شهری را افزایش دهیم.
به گزارش خبرنگار پارلمانی وبلاگ انجمن ها،محسن پیرهادی، در جمع وبلاگ انجمن ها از تصویب کلیات طرح جامع مدیریت شهری در این کمیسیون اطلاع داد و گفت: طرح جامع مدیریت شهری، از مدت ها پیش در دستور کار مجلس شورای اسلامی بوده و از ابتدای مجلس یازدهم هم در اولویت قرار گرفته است.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی گفت: در طرح جامع مدیریت شهری، به دنبال ایجاد یکپارچگی در وظایف و اختیارات شهری و محلی هستیم و کوشش داریم از تعدد مراجع تصمیم گیر در امور محلی کاسته و اختیارات مدیریت های شهری را افزایش دهیم.
وی یادآور شد: بعضی کشورها، تجربیات موفقی از واگذاری امور خدماتی، ارتباطی، آموزشی، بهداشتی و حتی امنیتی به نظام مدیریت شهری داشته اند که متاسفانه ما در این زمینه دچار عقب ماندگی هستیم.
عضو مجمع نمایندگان تهران اضافه نمود: طرح جامع مدیریت شهری از گذشته روی میز نمایندگان و از تکالیف برنامه های چهارم و پنجم بوده است. سال 93 لایحه ای با این عنوان و در سال 96 طرحی توسط نمایندگان پیرامون همین موضوع تدوین شد که تا به امروز به خاتمه نرسیده است.
پیرهادی اظهارداشت: دلیل عمده حرکت کند این طرح در جهت تصویب و تبدیل شدن به قانون، مقاومت دستگاه ها و نهادهای اجرایی در برابر تصحیح و تجمیع اختیارات بوده است. طبیعتا دستگاه ها نمی خواهند بخشی از اختیارات خود را به مدیریت های محلی واگذار نمایند و با این کار، تعداد جایگاه های مدیریتی و گستره نفوذ و عمل خود را محدود نمایند.
رییس فراکسیون مدیریت شهری مجلس گفت: از وزارت کشور، شوراهای شهر و شهرداری های سراسر کشور، به ویژه کلان شهرها خواسته ایم نظرات کارشناسی خود را پیرامون طرح جامع مدیریت شهری ارسال نمایند. در حال حاضر کلیات طرح تصویب شده و هنوز به تصویب جزئیات نرسیده ایم.
وی با بیان اینکه اصرار داریم تمام ظرفیت علمی و کارشناسیکشور اعم از اساتید دانشگاه، شهرداران و مدیران شهری، اعضای شوراهای شهر و سایر افراد و مراکز مرتبط در تدوین این طرح مشارکت نمایند، گفت: با رویکرد توجه به مدیریت های محلی، شهرداری ها روز به روز در حال گسترش و بسط ید هستند و حتی می توان از شهرداری ها و مدیریت های محلی به عنوان قوه چهارم در ساختار مدیریت کشور نام برد. اگر مجموع کارکنان و بودجه شهرداری 10 کلانشهر کشور را با وزرات خانهها و دستگاه های عظیم مقایسه کنیم، به این نتیجه می رسیم که این ادعای گزافی هم نیست.
پیرهادی اضافه نمود: پس از تجمیع نظرات کارشناسی و اخذ نظرات مرکز پژوهش های مجلس، طرح جامع مدیریت شهری به صحن علنی خواهد رفت و در انتظار رای نمایندگان خواهد بود.
به گفته رییس فراکسیون شهری، مجلس یازدهم از ابتدای کار، توجه ویژه ای به نظام مدیریت شهری داشته است، به طوری که در این دوره فراکسیون مدیریت شهری با حضور 193 نماینده مجلس تشکیل شد که بی سابقه بوده است.
منبع: ایرنا