مستندی درباره بحران های رفتاری انسان ها در فجر 38، با برنامه ریزی مسئولان جشنواره مستند ها دیده نمی شوند
به گزارش وبلاگ انجمن ها، سجاد ایمانی مستندساز، نسبت به ساعت اکران فیلم های مستند و کوتاه در جشنواره فجر گله کرد.
به گزارش خبرنگار ، یکی از آثار حاضر در جشنواره فیلم فجر، مستند عالیجناب است. مستندی که از بُعدی متفاوت به یکی از مسائل رایج در جامعه می پردازد. درباره این اثر و حواشی آن با سجاد ایمانی کارگردان مستند عالیجناب گفت وگو کردیم.
وی ابتدا به خبرنگار ما گفت: عالیجناب یک مستند اجتماعی است که از زندگی یک قهرمان بوکس می گوید. این شخص در زندگی با مسائلی روبرو شده که در صدد حل آن هاست. مدت ها بود این موضوع را آنالیز می کردم که چرا عده ای که عملکرد خوبی در برهه ای از زندگیشان داشتند، به یک باره دچار بحران می شوند. دلیل و علت های این موضوع را در شهرهای کوچک جست و جو کردم؛ چراکه بیشتر در آن مناطق چنین موضوعاتی پیش می آید.
ایمانی در ادامه بیان نمود: روایت مستند عالیجناب روایت زندگی بوکسوری است که در گذشته انسان مهمی بوده و حال و روز خوبی داشته است. حالا بعد از گذشت سال ها این شخص زندگی اش دچار مخاطره شده و با چنگ و دندان کوشش می نماید خود و زندگی اش را به جهت قبلی برگرداند.
علت نبود انیمیشن در جشنواره فیلم فجر چیست؟
وی درباره چگونگی شکل گیری این مستند اظهار کرد: ابتدا تصمیم داشتم مستندی درباره بی اعتقادی بسازم. البته هدفم از توجه به موضوع بی اعتقادی صرفاً مذهبی نبود. منظور بی اعتقادی نسبت به انسانیت، شخصیت و عهد و پیمان هایی بود که فرد با دیگران بسته است؛ اطرافیانم را می دیدم که قبلاً انسان های با شخصیتی بودند و الان به دلیل بیکاری و مسائل دیگر دچار دوگانگی رفتاری در زندگی روزمره شدند. احساس کردم باید پیگیر این موضوع باشم.
این مستند ساز ادامه داد: دنبال سوژه ای بودم که ایده من را با زندگیاش به مخاطب منتقل کند. در نهایت با عالیجناب آشنا شدم. بعد از شش ماه دوستی، رفاقت و رفت و آمد با او پیشنهاد ساخت مستند را مطرح کردم؛ عالیجناب هم پذیرفت. الان هم با یکدیگر در ارتباط هستیم. تصمیم دارم وی را در سانس اکران به کاخ رسانه جشنواره فجر بیاورم. جشنواره فجر به واسطه اعتباری که دارد، مهم است. به واسطه این جشنواره فیلم ما هم دیده خواهد شد. خوشبختانه چند اکران مردمی هم داریم و برای مستند ساز این دیده شدن خیلی اهمیت دارد.
ایمانی در خاتمه به اهمیت جشنواره فجر اشاره نمود و گفت: در دوره های قبل سانس اول جشنواره متعلق به مستند بود. ابراهیم داروغه زاده دبیر جشنواره گفت برای دیده شدن آثار مستند، سانس خاتمهی را به اکران آن ها اختصاص داده است. فکر نکنم این کار بازخورد مثبتی داشته باشد. بی توجهی سال گذشته به آثار مستند، سال جاری هم اتفاق خواهد افتاد. سانس خاتمهی جشنواره از ساعت 22 شروع می گردد و همه در آن ساعت می خواهند نقد فیلم ها را بشنوند. اتفاقی افتاد که نباید می افتد. من هم به این موضوع اعتراض دارم. متاسفانه برنامه ریزی جشنواره به گونه ای است که مستند ها دیده نمی شوند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان