بند زدن ظروف چینی به سبک مدرن
به گزارش وبلاگ انجمن ها، هنرمند خوش ذوقی با اشیای فلزی نظیر سیم خاردار، چاقو، قیچی و... به ظروف چینی شکسته، جان تازه ای می بخشد.
گلن تیلور (Glen Taylor) هنرمند توانایی از اوهایو است که فلزات را به ظروف چینی شکسته لحیم می نماید. او یک فنجان نصفه یا نعلبکی شکسته را با انواع وسایل غیرمعمول مانند سیم خاردار، ظروف نقره ای مات، صفحات کتاب های قدیمی و حتی نخ های رنگی در هم می آمیزد و اثری هنری خلق می نماید.
ادغام ظروف چینی ظریف با اشیای فلزی زنگ زده و زمخت، تضاد جالبی را رقم می زند. میخ هایی که روی فنجان های چای با طرح گل دار لحیم شده اند، قیچی زنگ زده که به محل اتصال تکه های بشقاب تبدیل شده و بعلاوه دست بتنی که با سیم روی ظررف چینی بسته شده است، گوشه ای از آثار هنری تیلور هستند.
گلن تیلور که بیشتر عمر خود را به حرفه کابینت سازی مشغول بوده است، در ابتدا با سفال کار می کرد. این کار به مقدار کافی برای او جذابیت نداشت و به همین علت، به سراغ خردکردن ظروف چینی رفت. او می گوید:
پیش از آنکه نحوه لحیم کاری فویل مسی (کاپر فویل) به شیشه های رنگی را یاد بگیرم، در خصوص هنر باستانی کینتسوگی (Kintsugi) خوانده بودم. در این هنر ژاپنی، اشیای سفالی و چینی شکسته با رگه های طلایی درز گرفته می شوند؛ به شکلی که محل بازسازی آن ها به وضوح قابل مشاهده است. با شناخت این هنر متوجه شدم که هنری با انتخاب های نامحدود برای بیان احساساتم پیدا نموده ام.
تیلور در حراجی ها و بین وسایل دست دوم در پی ظروفی می شود که حس نوستالژی دوران کودکی را در او زنده می نمایند. او شرح می دهد:
ظروف چینی مادربزرگم برای چندین سال در اتاق زیر شیروانی بودند و نمی دانستم با آن ها چه کار کنم. پس از فوت مادرم، به سراغ چینی ها رفتم و با تماشا شکستن ظروفی که او با آن ها بزرگ شده بود، به شدت احساساتی شدم. هنگامی که آغاز به ترمیم و بازسازی این ظروف کردم، فقط به فکر بهبود حال وروز خودم بودم. بعدها به این نتیجه رسیدم که می توانم از ظروف شکسته به عنوان ابزاری برای کار هنری استفاده کنم.
دوست دارید که با الهام از آثار تیلور، وسایل چینی خود را تعمیر کنید؟ به نظرتان کدام اثر این هنرمند بهتر از بقیه است؟ حتما دیدگاه خود را با کاربران وبلاگ انجمن ها در میان بگذارید.
منبع: کجارو / ba-bamail.com / thisiscolossal.com